31 січня в ДСНС, у формі розширеного засідання Колегії, Голова Служби Микола Чечоткін прозвітував про основні результати діяльності Державної служби України з надзвичайних ситуацій за 2019 рік.

Участь у засіданні Колегії взяв Голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук.

Головними досягненнями, що характеризують ефективність діяльності Служби у 2019 році є, - перше і ключове - нами врятовано від загибелі близько 6 тисяч осіб. Крім того, завдяки роботі на місцях утримується тенденція щодо зменшення кількості надзвичайних ситуацій місцевого рівня на 1,5%”, - доповів Голова ДСНС.

Микола Чечоткін також акцентував увагу присутніх на забезпеченні пожежної і техногенної безпеки під час підготовки та проведення виборів Президента України і депутатів Верховної Ради України у 2019 році.

Найважливіший результат виконання усіх заходів було досягнуто – не допущено порушення виборчого процесу через виникнення надзвичайних ситуацій та пожеж, як на задіяних об’єктах так і в цілому на території держави”, - сказав він.

Окремо Голова ДСНС наголосив на покращенні матеріально-технічного забезпечення підрозділів та формувань Служби, а також підвищення соціального захисту рятувальників.

“У минулому році для технічного переоснащення пожежно-рятувальних підрозділів та аварійно-рятувальних формувань отримано 294 одиниці пожежно-рятувальної, спеціальної техніки та 5 тисяч 200 комплектів захисного та форменого одягу, на загальну суму близько 1,1 млрд.грн., - прозвітував Голова Служби. “Також в рамках створення Єдиної системи авіаційної безпеки Міністерства внутрішніх справ, Службою отримано 3 сучасні вертольоти “Super Puma”, які вже виконують завдання з повітряного моніторингу, перевезення мобільних оперативних груп та розвідки зон надзвичайних ситуаційВ 2020 році заплановано отримання 4 таких вертольотів, а у 2021 році ще двох”, - додав він.

Микола Чечоткін також нагадав, що з метою підвищення соціальних стандартів рятувальників, з 1 січня 2019 року було збільшено мінімальне грошове забезпечення з 7 тисяч гривень до 9 тисяч гривень, а з січня цього року до 10 тисяч гривень.

В цілому, починаючи з 2015 року мінімальний розмір грошового забезпечення рятувальників збільшився у 5 разів, з 2 тис. 100 грн. до 10 тисяч гривень у 2020 році і це досягнення є одним із ключових”, - наголосив Голова ДСНС.

Не менш важливим питанням для Служби є забезпечення житлом сімей осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту. За 2019 рік ДСНС отримано 571 квартиру, з різних джерел фінансування, зокрема, на умовах фінансового лізингу забезпечено житлом 542 працівника ДСНС”, - підкреслив Голова Служби.

Наприкінці своєї доповіді Микола Чечоткін також зауважив, що Держслужба з надзвичайних ситуацій вкотре тримає лідерські позиції у рейтингу довіри громадян України до суспільних інститутів.

Нашу діяльність позитивно приймають майже 61 % громадян, що на 8,5% більше ніж у 2018 році і такий показник є найвищою оцінкою роботи Державної служби з надзвичайних ситуацій”, - сказав Голова ДСНС.

У свою чергу, присутній на засіданні Перший заступник Міністра внутрішніх справ Сергій Яровий зауважив, що високий рівень довіри та повагу громадян Служба має завдяки самовідданій праці, високому професіоналізму і вірності службовому обов'язку рятувальників.

Особовий склад зарекомендував себе як професійна команда, яка спроможна реагувати на всі виклики”, - сказав він.

Перший заступник Міністра внутрішніх справ також наголосив, що у питанні забезпечення безпеки громадян головною є жорстка і принципова позиція керівництва як ДСНС, так і управлінців на місцях.

Повний Звіт Голови Служби «Про результати роботи ДСНС України у 2019 році» за посиланням.

За інформацією офіційного

веб-сайту ДСНС України