30 червня – 2 липня 2021 року у м. Чернігові на базі навчально-методичного центру Федерації профспілок Чернігівської області  відбулися семінари за програмою «Базовий курс навчання профактиву» в рамках реалізації спільного проекту «Розвиток державного сектору в Україні» між  Профспілкою працівників державних установ України та Профспілкою державних службовців Швеції Fackfӧrbundet ST.

photo 2021 07 03 16 52 33

Участь у семінарах взяли 52 профспілкових активісти з 20 областей України. Серед учасників – голови та заступники первинних профспілкових організацій, новообрані голови первинних профспілкових організацій, члени профкомів, члени Молодіжних рад регіональних організацій Профспілки, профактивісти.

Під час урочистого відкриття учасників базового курсу привітали Юрій ПІЖУК, голова Профспілки працівників державних установ України, Марія БОЙПРАВ, голова Чернігівської обласної організації Профспілки, координаторка Північного регіонального представництва Центру профспілкових знань, Тетяна ОСАДЧА, керівниця Чернігівського НМЦ Профспілок.

photo 2021 07 03 16 53 12  IMG 1510

IMG 1196

Під час навчань увагу було закцентовано на необхідності переосмислення підходів до організації профспілкової роботи в умовах реформ, адаптації до сучасних викликів, підвищення правової обізнаності спілчан.

IMG 1359

IMG 1302

Також наголошено на важливості та необхідності застосування сучасних методів профспілкової роботи, зосереджено увагу на питаннях мотивації членства в Профспілці працівників державних установ України. Тематичні модулі з історії профспілкового руху, організаційної а інформаційної роботи, правового захисту членів профспілки, охорони праці та соціального діалогу, колективно договірної, фінансової роботи, а також психології та особистісного розвитку були представлені фаховими спеціалістами, викладачами, профспілковими тренерами. В рамках навчань були застосовані інтерактивні методи викладання, презентаційні блоки, робота в групах, обмін думками та профільні дискусії.

IMG 1271

Під час занять учасники навчились працювати з соціальними медіа, створювати інформаційні повідомлення, опанували механізми правового захисту членів первинної організації профспілки, дізнались про умови складання ефективних колективних договорів. Як і завжди, під час навчань, велика увага приділялась не лише теоретичній частині, але і практичному застосуванню набутих знань.

photo 2021 07 03 16 58 38

Для подальшої профспілкової роботи , формування лідерських якостей та особистісного розвитку учасники взяли участь у тренінгу з психології та особистісного розвитку під час якого працювали з питаннями стресостійкості.

photo 2021 07 03 17 13 46

По завершенню навчання учасники отримали свідоцтва з успішного опанування «Базового курсу навчання профактиву».

IMG 1466

Профспілка працівників державних установ України висловлює вдячність тренерському складу Тренерської мережі Профспілки, за професійний, креативний та цікавий виклад навчальних модулів.

Більше фотоматеріалу на офіційній сторінці у вкладці «Фотогалерея» та у соціальній мережі Facebook.

 

Відділ навчання, інформаційного забезпечення

та міжнародного співробітництва Профспілки