Миколаївська обласна організація Профспілки

Голова Миколаївської обласної організації Профспілки Таміла Бугаєнко взяла участь в круглому столі, який відбувся у м.Одеса на тему «Жінка, мир, безпека». На заході обговорено дуже болючу та необхідну тему домашнього насилля, тому що  останні роки статистика постраждалих дуже не втішна.

На круглому столі була присутня генеральний прокурор України Ірина Венедиктова. Зустріч була надзвичайно дружньою і результативною. Прийшли до висновку, що такі центри реабілітації для жінок, як «Софія» у м. Одеса, треба відкривати в кожній області. Після цієї зустрічі Т.І. Бугаєнко було прийнято рішення брати участь в роботі комісії ФПУ з питань рівності прав жінок та чоловіків.

IMG 3770    IMG 3771

Волинська обласна організація Профспілки

Відбувся  I  Пленум Волинської обласної організації профспілки працівників державних установ. Учасники Пленуму розглянули організаційні питання, про  роботу і подальше функціонування дитячого  закладу оздоровлення та відпочинку “Світанок” та  про 90-річчя Профспілки працівників державних установ України  і 75-річчя Волинської обласної організації профспілки працівників державних установ

В роботі  Пленуму взяли участь  члени обкому, голови районних та первинних профспілкових організацій, голова Федерації профспілок області  Іванна  Анатоліївна Дубинка-Філозоф, заступник керівника апарату облдержадміністрації  В’ячеслав Володимирович Кривенюк, голова  обласного комітету профспілки  працівників охорони здоров’я Віталій Федорович Шахраюк, ветерани  профспілкового руху Волині, які привітали  із святом, вручили нагороди. Учасники  Пленуму одностайно  обрали  заступником голови обласного комітету профспілки працівників держустанов  Пудлік Жанну Георгіївну.

 Була підтримана пропозиція обрати заступником  голови  на громадських засадах  Михайла Юрійовича Імберовського - члена  обласного комітету профспілки, начальник відділу комунального  майна  обласної ради з метою  сприяння та  співпраці у питаннях залучення до профчленства працівників органів  місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад.

Також на Пленумі   обговорили питання  подальшого функціонування дитячого табору  “Світанок”, одностайно  проголосували за   збереження даного дитячого закладу та використання  його для  оздоровлення дітей.

З цікавістю  сприйняли  учасники Пленуму, голови  первинних профорганізацій, ветерани галузевої профспілки інформацію  О.М. Сабурової про  90-річчя Профспілки працівників державних установ та 75-річчя обласної профспілки, ветерани поділились своїми спогадами, відзначені грамотами, подяками обласного комітету профспілки.

Усі учасники  пленуму отримали буклет “Історія та сьогодення Волинської  обласної організації профспілки працівників державних установ 1946-2021 роки”.

218101906 361971321947527 588803632914389366 n 1

Івано-Франківська обласна організація Профспілки

Відбувся круглий стіл на тему «Організаційне зміцнення профспілки – вимога часу».

Івано-Франківський обласний комітет Профспілки провів в режимі онлайн-конференції круглий стіл з керівниками районних і міських організацій. Модератори заходу - голова обласного комітету Ніна Гушпіт та  завідувач відділу організаційно-масової роботи Валерій Крецул проінформували учасників  засідання про заходи, вжиті галузевою Профспілкою щодо збереження та впорядкування структури обласної організації в умовах завершального етапу реформи децентралізації влади та зміни адміністративно-територіального устрою області.

Завдяки активній організаційній та внутріспілковій роботі, співпраці із керівниками держустанов у першому півріччі поточного року вдалося створити первинні профорганізації у чотирьох територіальних громадах та двох установах, відновити їх діяльність у трьох трудових колективах, зберегти та забезпечити повноцінне функціонування 12-ти територіальних організацій.

Проте п’ять територіальних комітетів Профспілки припинили свою діяльність і перебувають в стадії ліквідації.

Досвідом роботи щодо збереження профспілкових структур поділилися голови Верховинської і Снятинської районних організацій Профспілки Парасковія Рашковська та Стефанія Северин.

Учасники круглого столу напрацювали рекомендації для територіальних організацій Профспілки щодо необхідності:

- активізації роботи з утворення первинок в територіальних громадах і  інших установах та відновлення їх в організаціях, де вони раніше діяли;                                                                                                                                             

- покращення внутріспілкової та інформаційної  роботи у всіх організаційних ланках, відновлення навчання профспілкового активу з врахуванням карантинних обмежень, зокрема з використанням сучасних технологій в режимі онлайн-конференцій;

- підвищення рівня соціального партнерства з органами  виконавчої влади та органами місцевого самоврядування;

- здійснення контролю за станом колективно-договірної роботи;

- надання практичної і методичної допомоги головам первинних профспілкових організацій у виробленні навичок ведення соціального діалогу з роботодавцями.

МОДЕРАТОРИ КРУГЛОГО СТОЛУ УЧАСНИКИ КРУГЛОГО СТОЛУ

 

Вінницька обласна організація Профспілки

Відбулося засідання президії Вінницького обкому профспілки працівників державних установ.

На засіданні була укладена угода з Міжрегіональним управлінням Нацдержслужби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях, яку підписали начальник Міжрегіонального управління Костянтин Герасим’юк та голова Вінницької ОПО ПДУ України Любов Ковальчук .

Президія розглянула питання про роботу адміністрації та профспілкового комітету Департаменту соцполітики Вінницької міської ради щодо реалізації колдоговірних зобов’язань. З даного питання інформувала голова профкому міської ради Оксана Павлюк. Вона зазначила, що прийняті двосторонні зобов’язання, дійсно, регулюють захист трудових та соціально-економічних відносин працюючих і є в колективі пріоритетним напрямком в діяльності. Відповідно до цього документу визначені і регулюються трудові відносини щодо забезпечення зайнятості працюючих, оплати праці, надання соціальних пільг і гарантій, охорони праці та ряду інших надважливих питань.

Із звітом про стан укладання та виконання колективних договорів у 2020 році та завдання профспілкових організацій галузі щодо активізації соціального діалогу у 2021 році перед присутніми виступила голова ОК профспілки ПДУ України Любов Ковальчук та акцентувала увагу на тому, що проведена робота з цього питання сприяла поглибленню соціального партнерства між профорганізаціями та адміністраціями установ. Разом з тим, залишається проблемним питання налагодження соціального діалогу із керівництвом територіальних громад на локальному рівні.

Члени Президії обговорили план заходів щодо відзначення 90-річчя Профспілки у Вінницькій ООПС ПДУ України.

Із розглянутих питань прийняті відповідні постанови.

DSCN0584   DSCN0591

 

Полтавська обласна організація Профспілки

Святкуймо «День  нашої родини».

18 липня 2021 року дружній колектив Кременчуцького ЦНАП разом з родинами  провів вихідний день на березі мальовничої річки Псьол. Це гарна нагода відновити сили від міської метушні та зміцнити командний дух.

Так, навчання й особистісний розвиток можна поєднати з відпочинком! 

На учпсників чекали  тренінг із командоутворення від експерта з ефективної комунікації Юрі Горнєва та навчання азів флористики від Дар’ї Линник (Daraliflowers) для створення власних неповторних композицій.

Сердечно дякуємо директору департаменту Тетяні Печериці за підтримку та  Кременчуцькій міській організації профспілки працівників державних установ України (голова Тетяна Діденко) за підтримку та можливість провести такий активний відпочинок Було надзвичайно позитивно, емоційно, драйвово та продуктивно!!!

все вместе     Новое изображение 8

Луганська обласна організація Профспілки

Первинна профспілкова організація територіального управління Служби судової охорони у Луганській області була створена у квітні 2020 року. За цей час вона організаційно зміцніла і чисельно збільшилася з 12 до 159 членів Профспілки. Нещодавно в управлінні пройшла реорганізація та скорочення чисельності працівників, що вплинуло на кадровий склад профактиву. Всі ці фактори змусили профспілковий комітет прийняти рішення про проведення звітно-виборних зборів та сформувати нові виборні органи.

16 липня 2021 року такі звітно-виборні збори в первинній профспілковій організації територіального управління Служби судової охорони у Луганській області відбулися. У зборах взяли участь 87 осіб, у тому числі начальник управління, член Профспілки В’ячеслав Абрамов.

Зі звітною доповіддю про роботу первинної профспілкової організації за період з 16 квітня 2020 року по 16 липня 2021 року виступив її голова Геннадій Бережний. Про роботу ревізійної комісії за цей же період звітував Ігор Тимченко.

В ході обговорення доповідей виступили Вікторія Шальнєва, Андрій Кляченко, Сергій Шевченко, Андрій Зайцев, Олена Тертична та Сергій Кучинський. Виступаючі позитивно оцінили роботу профкому, а також відмітили, що керівництво територіального управління Служби судової охорони завжди підтримує добрі починання та задуми профспілкового комітету.

Рішенням зборів робота профспілкового комітету за звітний період визнана задовільною, а звіт ревізійної комісії затвердили.

На зборах були обрані профспілковий комітет у складі 7-ми осіб та ревізійна комісія в кількості 3-х членів.

Одностайним рішенням звітно-виборних зборів головою первинної профспілкової організації обрана Наталія Шаммієва, яка працює прессекретарем територіального управління Служби судової охорони.

Тож побажаємо новообраним голові та профспілковому комітету плідної роботи по захисту соціально-економічних прав та інтересів спілчан!

luganskwybory20  luganskwybory2021

Згідно заходів по оздоровлєнню та літнього відпочинку членів Профспілки та їх родин профспілковий комітет Рубіжанського картонно-тарного комбінату у червні 2021 року оздоровив на узбережжі Азовського моря 28 осіб. Всім відпочиваючим були відшкодовані затрати на проїзд у повному обсязі , на що було витрачено більше 29 тисяч гривень.

Спілчани прекрасно провели літню відпустку з сім'ями, оздоровилися, підняли життєвий тонус, набралися сил та енергії, за що вдячні своєму профкомові!

ozdorowlug2021  ozdorowlugansk

 

За інформацією обласних

організацій Профспілки