Івано-Франківська обласна організація Профспілки

Відбулась зустріч з профспілковим активом, керівниками органів державної влади і місцевого самоврядування та трудовими колективами Калущини.

Голова обласної організації Профспілки Ніна Гуштіт та член президії обласного комітету, завідувач відділу організаційно-масової роботи Валерій Крецул зустрілись з головою районної державної адміністрації Жанною Табанець, заступником голови районної ради Андрієм Паньківим,  керуючим справами виконкому  міської ради Олегом Савкою. Також поспілкувались з головами районного і міського комітетів галузевої Профспілки Русланою Яковиною та  Наталією Табачук і голово первинної профспілкової організації апарату райдержадміністрації Ярославою Гасяк.

Під час робочих зустрічей обговорено актуальні питання існуючого стану профспілкового руху, виклики, перспективи та завдання, які стоять перед профспілковою спільнотою. Особлива увага зверталася на відновлення діяльності первинних профорганізацій в окремих  державних установах і створення їх територіальних громадах.

dizhestif260920214

Питаннями особливої уваги для профспілок і надалі залишаються - оплата та умови праці, стабільна зайнятість, допомога у вирішенні проблем працівників, вдосконалення комунікації та пошуку нових форм роботи.

dizhestif260920212

Також Ніна Гушпіт та Валерій Крецул взяли участь в установчих зборах із створення первинних профспілкових організацій в управлінні соціально-економічного розвитку території та  у відділі фінансів райдержадміністрації, а також  в Новицькій сільській раді територіальної громади.

dizhestif260920213

Головами новостворених первинок тут були обрані відповідно:

- керівник відділу освіти, культури, охорони здоров’я, спорту  Оксана Савчук;

-завідувач сектору доходів і видатків Леся Кондратенко;

- начальник відділу соціального захисту населення та праці Руслана Данів.

Представники обласного комітету Профспілки побажали їм успіхів у здійсненні представництва та захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів спілчан і вручили папки з набором інформаційно-методичних та інших  матеріалів, які знадобляться в профспілковій роботі.

dizhestif260920211

Під час перебування на Калущині Ніна Гушпіт також взяла участь у засіданні Калуського міського комітету Профспілки, де окрім розгляду питань поточної діяльності було ухвалене рішення про укладення рамкової угоди з адвокатським бюро щодо безоплатної правової допомоги спілчанам, що дасть їм гарантії професійного правового захисту при виникнення трудових спорів.

Участь у таких заходах надала працівникам обласної Профспілки чимало цікавої інформації для її використання та врахування у повсякденній профспілковій діяльності.

 

Черкаська обласна організаця Профспілки

23 вересня 2021 р. відбулося засідання президії Черкаського обласного комітету профспілки працівників державних установ.

Членами президії підведено підсумки організації та фінансування оздоровлення (відпочинку) дітей працівників галузі в дитячих оздоровчих закладах, членів профспілки і їх сімей влітку 2021 року та затверджено показники з підсумків Всеукраїнського огляду на кращу організацію оздоровлення та відпочинку дітей у 2021 році. Так, зокрема, 109 дітей членів профспілки оздоровилися цього літа, в тому числі 10 в дитячих оздоровчих таборах та 99 на морі.

За результатами розгляду питання прийнято рішення про нагородження Почесними грамотами обласної організації профспілки профспілкових активістів, які найкраще організували роботу щодо оздоровлення членів профспілки та їх дітей.

Членами президії також підведено підсумки Черкаської обласної Спартакіади серед державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування у 2021 році, в тому числі щодо нагородження почесними грамотами спортсменів – членів профспілки, які зайняли призові місця в індивідуальних видах спорту, та команди (до яких входять члени профспілки), які зайняли призові місця в Загальнокомандному заліку.

Крім того, президією ухвалено рішення про прийняття на профспілковий облік та обслуговування створені первинні профспілкові організації ТОВ «АПТІВ Сервіс Україна» та Шрамківської ОТГ.

Також, членами президії підтримано постанову Федерації професійних спілок України «Про участь Федерації профспілок України у Всесвітньому дні дій за гідну працю та проведення Всеукраїнської попереджувальної акції профспілок на захист трудових прав працівників» та ухвалено рішення делегувати представників обласної організації профспілки взяти участь у попереджувальній акції, яка відбудеться 7 жовтня у місті Києві.

 

Вінницька обласна організація Профспілки

Відбулось засідання Липовецького профспілкового комітету працівників держустанов.

Воно було особливе і знаменне тим, що, окрім профспілкових лідерів, на нього були запрошені юні Чемпіони, діти спілчан, разом із своїми батьками.

vinnytsiadidzhest260920213

У вступному слові голова профспілкового комітету привітала присутніх із Днем міста, Днем розвитку фізичної культури і спорту. Відзначила вагомий внесок у розвиток спорту Липовеччини та України вцілому дітей спілчан, учнів Липовецької ЗОШ №2: Лізи Бойко, кандидата в майстри спорту, Чемпіона України із кікс-боксингу, та Вячеслава Танасюка, кандидата в майстри спорту, Чемпіона України із ушу-саньда, Чемпіона Світу із універсального бою . Не кожна профспілкова організація може похвалитися такими цілеспрямованими, наполегливими і успішними дітьми. Щиро подякували батькам Чемпіонів - Олені Олександрівні та Леоніду Петровичу Бойко , Руслану Анатолійовичу та Оксані Миколаївні Танасюк за гідне виховання їх дітей, які виявляють інтерес не тільки до навчання, а й до фізичного загартування. За те, що виховали в дітях прагнення до перемоги і виростили перможців, які прославляють спортивними досягненнями рідний край. Завдяки їм, про наше місто Липовець, що має вікову історію, знають далеко за межами України.  Їх успіхи та чудові результати у спорті це є не тільки заслуга тренерів та їх самих, це і  заслуга батьків. Ці діти з раннього дитинства є активними учасниками профспілкових спортивних заходів.

vinnytsiadidzhest260920214

Ми пишаємось ними, вони - наше майбутнє, вони - справжні патріоти і майбутнє нашої України!

Далі профлідери перейшли до розгляду проекту постанови щодо затвердження заходів із відзначення 90-річчя Профспілки України у Липовецькій РПО ПДУ України. Із внесеними пропозиціями  його затвердили. Наступне питання, що активно обговорювалось,  стосувалось укладення колективних договорів у 2021 році та завдання профорганізацій щодо активації соціального діалогу й профспілкового членства. З обох питань прийняли постанови.

vinnytsiadidzhest260920211

Влітку  цього року профактивісти Аліна Кобзар та Алла Заблоцька взяли участь у реалізації профспілкових проектів , метою яких було профнавчання. Вони поділилися своїми враженнями з колегами. Аліна Кобзар, як юрист, акцентувала увагу на правах, які втрачає спілчанин, виходячи із профспілкових лав. Алла Заблоцька зупинилась  на питаннях роботи з молоддю та  благоустрою міста, який залежить від кожного із нас.Засідання пройшло конструктивно і продуктивно. Є напрацювання, які вимагають активної підтримки спілчан, на що ми сподіваємося. Зокрема, на честь 90-річчя профспілки державних установ, вирішено колективно висадити саджанці дерев, взяти участь у Дні туризму та інше.

 

Луганська обласна організація Профспілки

Підведено підсумки оздоровчої кампанії 2021 року

Профспілковий комітет Рубіжанського картонно-тарного комбінату на засіданні підвів підсумки одного з важливих напрямків роботи - літнього оздоровлення та відпочинку членів Профспілки.

Впродовж літнього періоду поточного року, у відповідності до програми «Літнього оздоровлення та відпочинку спілчан 2021» профкомом комбінату було оздоровлено членів профспілки разом з родинами:

  • на узберіжжі Азовського моря 216 осіб, витрати склали 224,7 тисч гривень,
  • в «Оздоровчому центрі» м. Рубіжне 216 осіб, витрати склали 20,4 тисяч гривень,
  • в тренажерному залі «Спортивна сім’я» 376 осіб, витрати склали 16,9 тисяч гривень,
  • на базі відпочинку «Блакитна хвиля» в Харківській області 40 осіб, витрати склали 7 тисяч гривень.

luganskdidzhest260920211

Загальна сума коштів спрямованих профкомом комбінату на оздоровлення  та відпочинок спілчан у літку 2021 року склала 269 тисяч гривень профспілкових коштів.

Дозвілля

21 вересня 2021 року Луганський обласний комітет Профспілки працівників державних установ України організував культпохід для спілчан  у Сєвєродонецький міський палац культури на виставу «Дон Кіхот» за участі заслуженого артиста України Михайла Фіца.

Подивитися виставу виявили бажання 100 членів Профспілки з Лисичанської міської організації, об’єднаної первинної організації ГУ ДСНС України у Луганській області та первинної організації територіального управління Служби судової охорони у Луганській області.

luganskdidzhest260920212

Заслужений артист України Михайло Фіца представив на сцені свою моновиставу «Дон Кіхот» створену за однойменною п’єсою Михайла Булгакова, що у свою чергу була написана за мотивами роману Мігеля Сервантеса. Михайло переклав текст п’єси українською мовою, а постановку здійснив Петро Миронов.

Цей вечір подарував глядачам масу незабутніх вражень та не залишив байдужими глядачів, які на дві години поринули в атмосферу театру та отримали естетичне задоволення і гарний настрій.

Спілчани щиро вдячні обкому Профспілки за надану можливість подивитися виставу та із нетерпінням будуть чекати на наступні зустрічі з театром!

 

Профспілка працівників

державних установ України