Реакція голови депутатської фракції Політичної партії «Слуга народу» та голови Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на лист Профспілки!

Статтею 93 Конституції України встановлено, що право законодавчої ініціативи у Верховній Раді України належить Президентові України, народним депутатам України та Кабінету Міністрів України.

Враховуючи нагальну необхідність врегулювання питання оплати праці державних службовців, оскільки на сьогодні, посадовий оклад спеціаліста державного органу, юрисдикція якого поширюється на територію одного або кількох районів, районів у містах, міст обласного значення встановлено в розмірі 4540 грн., що є суттєво менший за розмір мінімальної заробітної плати (6000 грн.), 15 листопада п.р. Профспілка направила листи до голів депутатських фракцій політичних партій Верховної Ради України з проханням виступити із законодавчою ініціативою щодо вирішення цього питання, шляхом внесення змін до Закону України «Про державну службу», зокрема встановивши мінімальний розмір посадового окладу у державних органах, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, районів у містах, міст обласного значення, не менше розміру середньої заробітної плати по Україні, або чотирьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом.

Натомість нами отримано лист від голови найчисельнішої депутатської фракції Політичної партії «Слуга народу», в якому повідомляється, що звернення Профспілки перенаправлено  на розгляд голові Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Голова зазначеного Комітету ВРУ, в свою чергу, надіслала нам лист, в якому зазначається, що членів Комітету ознайомлено із зверненням Профспілки з метою можливого використання викладеної інформації та пропозицій у законотворчій роботі (листи – відповіді додаються).

На нашу думку, такі відповіді свідчать про формальний підхід керівництва фракції та комітету до зазначеної проблеми і висловлюємо щирі сподівання на законодавчу ініціативу окремих депутатів направлену на вирішення цього питання по суті.

 

vidpovidoplatapraci12021

 

vidpovidoplatapraci12023

 

vidpovidoplatapraci12022

 

Профспілка працівників

державних установ України