З 2 по 4 серпня в м. Вінниця відбувся черговий захід в рамках проекту “Розширення прав і можливостей молодих працівників профспілкового руху України”, який реалізується Профспілкою працівників державних уставнов України разом з Профспілкою державних службовців Швеції Fackförbundet ST.

Vinnytsia20231

Цього разу на навчанні була присутня молодь з Донецької регіональної, Луганської, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської обласних організацій Профспілки.

На початку заходу з вітальним словом до учасників звернувся голова Профспілки Юрій ПІЖУК, голова Вінницької обласної організації Профспілки Любов КОВАЛЬЧУК, проектний менеджер Профспілки працівників державних службовців Швеції Оксана Гузь та голова Молодіжної ради Профспілки Іванна ХРАПКО.

Vinnytsia20232

Представники профспілкової молоді разом з тренерами протягом навчання працювали над наступними питаннями:

  • що таке профспілка та яке законодавче регулювання її діяльності
  • як створити первинну профспілкову організацію
  • про трудове законодавство військового часу та його практичні аспекти
  • про колективний договір, як законний інструмент захисту трудових прав працівників
  • як комунікувати з членами профспілки та профактивом, та які інформаційні технології та канали комунікації краще використовувати
  • про особливості комунікації в процесі організації роботи молодіжної ради
  • міжнародний досвід організації профспілкової роботи.

Vinnytsia20234

Також учасники заходу мали змогу разом з головою Профспілки поговорити і про перспективні вектори розвитку Профспілки працівників державних установ України.

Хочемо щиро подякувати нашим тренерам та спікерам: Олені БРИЖ, тренерці Профспілки, Оксані ГУЗЬ, проектній менеджерці Профспілки працівників державних службовців Швеції, Вадиму ШЕВЧУКУ, адвокату, Георгію САНДУЛЦ, директору ГО "Трудові Ініціативи"» та Інні КУДІНСЬКІЙ, юристці «Трудові ініціативи», Лідії КОЛІСНІЧЕНКО, голові Молодіжної ради Вінницької обласної організації Профспілки, Аліні ГЕМБОВІЙ, голові Молодіжної ради Хмельницької обласної організації Профспілки за ваші знання, працю та натхнення, якими ви поділились з нашими учасниками.

Vinnytsia20233

Vinnytsia20236

Vinnytsia20235

Vinnytsia20237

Vinnytsia20239

Vinnytsia20238

Щира вдячність і нашим колегам з Fackforbundet ST та Union to Union, за те що ви підтримуєте нашу молодь і робите свій вклад в розвиток профспілкового руху нашої країни, особливо в такий складний час війни.

Vinnytsia2023final

Та найбільша вдячність нашій молоді! Дякуємо за ваш час та бажання розвиватись. Сподіваємось разом з Профспілкою ми зробимо багато добрих справ для молодих працівників в країні і разом зруйнуємо стереотипи щодо інституту профспілок.

А ми рухаємось далі, адже попереду нас чекають чергові заходи для молоді в інших регіонах.

 

Голова Молодіжної ради Профспілки

Іванна Храпко