Центральний комітет Профспілки отримав відповідь від народного депутата України Альони Шкрум щодо пропозицій Профспілки до проекту Закону України «Про Державний бюджет України 2019».

Наводимо повний текст листа.

Як і Ви, я стурбована ситуацією, що склалася щодо оплати праці державних службовців у 2019 році. Уже не однократно мною піднімалося це питання на засіданнях свого профільного Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіонального розвитку та місцевого самоврядування (надалі -"Комітет"), в тому числі щодо внесення необхідних змін до проекту Державного бюджету на 2019 року.

Зокрема, мною були ініційовані та підтримані Комітетом відповідні поправки до проекту Державного бюджету на 2019 рік, частина з яких направлена на:

-  забезпечення гарантій державним службовцям щодо мінімального рівня посадового окладу не нижче 2-х прожиткових мінімумів, як це передбачено Законом "Про державну службу" на 1 січня 2019 року;

- виключення пропозиції уряду щодо визначення у 2019 році посадових окладів та заробітної плати, грошового забезпечення працівників державних органів на основі прожиткового мінімуму, встановленого станом на 1 січня 2018 року. Оскільки така пропозиція КМУ звужує права державних службовців гарантовані статтями 22, 24 Конституції України.

Проте, станом на сьогодні мої пропозиції, як і пропозиції самого Комітету відхилені Бюджетним Комітетом. Однак, хочу Вас запевнити, що ми продовжуємо докладати максимальних зусиль, щоб виправити цю ситуацію та працюємо з Міністерством фінансів України над формуванням нової системи оплати праці для державних службовців, що включатиме зазначені вище гарантії.