20 листопада 2018 р. у м. Івано-Франківську проведена зустріч представників молодіжних рад Профспілки працівників державних установ Івано-Франківської, Тернопільської та Чернівецької областей, присвячена сторічним датам утворення Західно-української народної республіки, запровадження  державної служби України та Буковинського віча.

Темою форуму було питання: «Державне управління творити молодим. Сучасне лідерство: нові підходи до державної служби».

Відкриття заходу провела голова Івано-Франківського обкому профспілки Гушпіт Н.Н., з привітаннями виступили представники ОДА та облради.

У виступах та обміну думками прийняли участь начальник міжрегіонального управління Національного агентства України з питань  державної служби у Івано-Франківській, Тернопільській та Чернівецькій областях,  науковець  Прикарпатського  Національного  університету    ім. Василя Стефаника, а також голови та члени молодіжних рад галузевої  профспілки різних рівнів трьох  областей, серед яких від Чернівецької області Оксана Лютік та Іванна Храпко.

За результатами засідання учасниками круглого столу прийнято Звернення  представників молодіжних рад Профспілки  державних установ Івано-Франківської, Тернопільської і Чернівецької областей до молодих державних службовців, посадових осіб місцевого  самоврядування проявити єдність та солідарність у відстоюванні своїх прав та інтересів на гідне життя, чесно і гідно виконувати службові та посадові обов’язки, брати участь у вирішенні питань розвитку трудових колективів, займати активну громадську життєву позицію.

Висловлена впевненість, що молодіжний профспілковий рух знайде подальше  втілення у практичних справах безпосередньо на місцях у трудових колективах державних установ, їх первинних профспілкових організаціях.

Крім того,  скориставшись нагодою, підписана Угода про співпрацю між Івано-Франківською, Тернопільською та Чернівецькою обласними організаціями профспілки працівників державних установ України.

За інформацією Чернівецької обласної організації

Профспілки працівників державних установ України