Реформування системи державної служби передбачає забезпечення приведення українського законодавства у відповідність до міжнародних норм, зокрема стандартів Міжнародної організації праці.

Під головуванням Костянтина Ващенка, Голови Національного агентства України з питань державної служби (далі НАДС), відбулася робоча нарада за участі представників центральних органів виконавчої влади, представника Міжнародної організації праці, СПО роботодавців та профспілкової сторони з питань ратифікації Конвенції Міжнародної організації праці про захист права на організацію та процедури визначення умов зайнятості на державній службі № 151.

Від Профспілки участь у нараді взяли Голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук, завідувачі відділів Валентина Гурневич та Оксана Шевченко.

У вступному слові Костянтин Ващенко наголосив, що розбудова публічної, професійної, ефективної, орієнтовної на громадян, а головне – політично нейтральної державної служби, є пріоритетним завданням НАДС.

Голова Профспілки Юрій Піжук зазначив, що вже багато років поспіль Профспілка проводить роботу щодо ратифікації Конвенції МОП 151 та акцентував увагу на тому, що на сьогодні зазначену Конвенцію ратифікували 55 країн світу, серед яких більшість країни-члени Європейського Союзу. «Ратифікація Конвенції позитивно вплине на імідж держави, зокрема, підтвердить наші європейські прагнення, а також сприятиме додатковим гарантіям захисту інтересів державних службовців та визначенню умов зайнятості на державній службі», - підкреслив Голова Профспілки.

Під час обговорення питання прийнято рішення погодитися з пропозицією щодо ратифікації Міжнародної організації праці про захист права на організацію та процедури визначення умов зайнятості на державній службі № 151 в повному обсязі без заяви та застереження.

За результатами наради Голова НАДС Костянтин Ващенко, Національний координатор МОП в Україні Сергій Савчук і Голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук підписали протокол робочої зустрічі.

Довідка: Конвенція Міжнародної організації праці про захист права на організацію та процедури визначення умов зайнятості на державній службі № 151 була прийнята 27.06.1978. Конвенція № 151 містить положення, які мають вирішальне значення для запуску механізму захисту інтересів державних службовців та розвитку соціального діалогу в галузі державного управління. Це, насамперед, положення щодо захисту права на організацію, надання можливості для діяльності організаціям державних службовців, процедури участі представників державних службовців у визначенні умов зайнятості, переговорів між сторонами та процедур урегулювання спорів, громадянських та політичних прав державних службовців. У ст. 9 цієї Конвенції задекларовано, що державні службовці користуються рівними соціальними, громадянськими та політичними правами, як і інші працівники, що має велике значення для нормального здійснення ними права на свободу об’єднання. У ст. 5 задекларовано право на повну незалежність організацій державних службовців від державних органів влади, а ст. 4 гарантує належний захист державним службовцям від будь-яких дискримінаційних дій, спрямованих на обмеження свободи об’єднання в галузі зайнятості.

Професійна спілка працівників

державних установ України