5 та 12 березня 2019 року у Сторожинецькому та Кіцманському районах Чернівецької області відповідно до плану роботи Чернівецької обласної організації профспілки працівників державних установ на 2019 рік та графіків названих районів проведено навчання голів первинних організацій профспілки.

Перед початком проведення навчання голови райдержадміністрацій Сторожинецької  Бартош Я.М. та Кіцманської Косар Ю.Д., а також відповідно заступники голів районних рад Філіпович В.М. та Гулей І.С. окреслили роль, значення і місце профспілки у веденні соціального діалогу, іміджу та мотивації профспілкового членства та завданнях щодо соціально-економічного захисту трудових прав спілчан, співпрацю  райдержадміністрацій та районних рад з профспілкою працівників державних установ.

На навчанні у Сторожинецькому районі особлива увага була приділена заступником начальника – начальником відділу з питань праці та соціально-трудових відносин управління праці та соціального захисту населення РДА  удосконаленню роботи по соціально-економічному захисту працюючих шляхом укладення і реалізації колективних договорів, начальним відділу з питань призначення та перерахунків пенсій – щодо основних питань пенсійного законодавства України та надання послуг райцентром зайнятості населення тощо.

У Кіцманському районі у навчанні профактиву прийняли участь голова обкому профспілки, завідувач сектором управління праці і соціального захисту населення райдержадміністрації щодо укладення колективних договорів і угод, начальник юридичного відділу райради щодо подання декларацій, завідувач архівом про порядок оформлення документів та підготовки їх до передачі на державне зберігання.

Розглянуті питання також організаційної роботи в первинних профспілкових організаціях, ведення діловодства та фінансової діяльності, підвищення ролі молодих членів профспілки.

В області продовжується робота щодо проведення навчання активу профспілки працівників державних установ.

За інформацією Чернівецької регіональної організації

Профспілки працівників державних установ України