Молодіжна рада Липовецької районної профспілки працівників держустанов вперше взяла участь у благодійному заході, що три роки поспіль проходить за ініціативи ГО «Вінниця ДАУН СИНДРОМ» в ТРЦ "Мегамол" . Це боулінг-турнір "Сонячний Кубок Поділля 2019", приурочений Дню захисту людей з синдромом Дауна . Цей масовий благодійний захід відбувається за підтримки депутата Вінницької міської ради Андрія Андрєєва, за участі благодійного фонду Ірини Борзової, депутата обласної ради Людмили Станіславенко, Укрексімбанку, індустріальної групи " Violi", ГО "Гармонія" та інших .

Головна мета проекту - підтримка сімей, у яких є діти з особливими потребами, виховання толерантного ставлення до них, розвінчання негативних стереотипів та демонстрація можливостей бути повноцінними членами суспільства!
Цей захід охопив близько 200 учасників, включаючи «сонячних» людей .
Урочисте відкриття боулінг-турніру «Сонячний Кубок Поділля 2019» забезпечила Наталя Косніцька-голова ГО"Вінниця Даун Синдром". Ведучим благодійного заходу відбулось представлення команд-учасниць турніру : "Адвокати Вінниччини", "Гармонія", "IT", "Сонях","Непереможні", ТМ"Viole", "Супермени", "Лімончелло", "Чемпіони" та наша команда "Задворнята".Так назвав її організатор щорічних поїздок на турнір і його учасник депутат районної ради, голова районної ГО Юрій Задворний.
Змагалися 18 команд (по 5 чоловік у кожній) сформовані з людей, які є представниками найрізноманітніших сфер діяльності, окрім того, у першій команді із сонячною назвою " Смайл" грали діти й дорослі з синдромом Дауна. Учасники між собою знайомилися та вільно спілкувалися із цими комунікабельними особистостями. 
У команді липівчан відчули бойовий азарт і дух змагання Ольга та Ігор Собко, Наталія Заєць, Олександр Кривак . Учасники і вболівальники-всі надзвичайно вдячні Юрію Степановичу за ті позитивні емоції, незабутні враження, що отримали під час вихідного дня, перебуваючи на турнірі.

Безперечно, переможцем  турніру стала команда "СМАЙЛ", їх волі до перемоги можна було позаздрити!
Зібрані у організаціях району кошти на підтримку дітей із синдромом Дауна Юрій Задворний передав Наталі Косніцькій-голові ГО"Вінниця Даун Синдром".
Під час благодійного заходу у ТРЦ "Мегамол" всього було зібрано 47 тис. грн. Щира вдячність за чудову атмосферу благодійного заходу його організаторам Наталії Косніцькій, Тетяні Гнатик, Марині Григорцевій та Юрію Задворному, який нас запросив і дав можливість ще раз долучитися до благодійності , до Божої справи. 
Учасники турніру і вболівальники почували себе комфортно.

За інформацією Молодіжної ради Липовецької районної організації

Вінницької обласної організації

Профспілки працівників державних установ України