Вчора, 10.04.2019 під головуванням Першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергія Капліна відбулися слухання на тему: «Проблеми формування заробітної плати у бюджетній сфері та на державних підприємствах». У заході брали участь завідуюча відділом виконавчого апарату Профспілки Валентина Гурневич та голова Житомирської обласної організації Профспілки Петро Закусило.

Про проблеми формування заробітної плати у державних установах, перерахунку пенсій пенсіонерам – колишнім державним службовцям призначених відповідно до статті 37 Закону України «Про державну службу» від 16.12.1993 р. № 3723-ХІІ (далі – Закон 1993 року), які вийшли на пенсію до 01.05.2016 року детально поінформувала народний депутат, секретар Комітету ВРУ Наталія Веселова.

Учасники слухань обговорили також низку питань щодо гідної оплати праці, як у бюджетній сфері, так і на державних підприємствах, критичного розриву в зарплатах топ-менеджерів і працівників на найнижчих посадах.

За результатами слухань, учасники ухвалили Рекомендації, зокрема щодо прискорення Кабінетом Міністрів України підготовки законопроекту про внесення змін до Закону України «Про державну службу», що враховуватиме позиції сторін соціального діалогу.

Рекомендації учасників слухань у Комітеті  Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на тему:«Проблеми формування заробітної плати у бюджетній сфері та на державних підприємствах»

Гурневич Валентина, завідувачка відділом захисту

економічних прав членів Профспілки