Продовжуються семінари базового курсу навчання профактиву в рамках спільного проекту між Профспілкою працівників державних установ України та Профспілкою державних службовців Швеції Fackförbundet ST «Розвиток державного сектору в Україні». З 15-17 квітня у м. Чернігів на базі Північного регіонального представництва Центру профспілкових знань навчаються 34 профактивісти з Київської, Луганської, Полтавської, Сумської, Херсонської, Черкаської та Чернігівської областей. Учасників навчання привітали голова Чернігівської обласної організації Профспілки, координатор Північного регіонального представництва Центру профспілкових знань Марія Бойправ, директор Навчально-методичного центру Федерації профспілок Чернігівської області Тетяна Осадча, побажавши гарного спілкування, навчання та практичного застосування набутих знань.

Протягом трьох днів на учасників чекає насичена програма з вивченням навчальних модулів з історії профспілкового руху, організаційної та фінансової роботи, соціального діалогу та колдоговірної роботи, правового захисту, охорони праці, інформаційної роботи. Окрім профспілкової тематики навчання передбачено блок психологічних тренінгів з утворення команди, стресостійкості та створення позитивного мікроклімату в колективі. При викладанні навчальних модулів застосовуються інтерактивні технології, презентаційні блоки, робота в групах. Головним завданням є забезпечення можливості не лише отримати корисні знання, але і обмінятись досвідом, створити сильну профспілкову команду.

Під час навчання передбачено цікаву екскурсію старовинним Черніговом, творчу зустріч, а також багато спілкування, обміну досвідом з практичних питань ведення профспілкової роботи.

Професійна спілка працівників державних установ України висловлює вдячність за сприяння в організації проведення навчання координатору Північного представництва Центру профспілкових знань Марії Василівні Бойправ та адміністрації Навчально-методичного центру Федерації профспілок Чернігівської області, зокрема Осадчій Тетяні Василівні.

Більше фотографій на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook

Оксана Гузь, Професійна спілка працівників

державних установ України