Профспілка працівників державних установ України вітає з Днем прикордонника України!

Цю дату охоронці кордону святкують вдруге, адже, відповідно до Указу Президента, у минулому році встановлена нова, співзвучна з історією незалежної України дата святкування Дня прикордонника – 30 квітня.  Сьогодні, ми відзначаємо 101 річницю українського прикордонного відомства. За всю історію служби прикордонники незалежної України своєю мужністю, відданістю Батьківщині та професіоналізмом довели, що є гідними спадкоємцями українських героїв, які утверджували українську кордонну службу та її державний кордон.

Щоденно тисячі прикордонників стоять на варті країни й охороняють кордони не тільки на суходолі. Під пильним оком охоронців держрубежів перебувають десятки тисяч морських миль і українське небо. Загалом сотні тисяч кілометрів українського кордону, а це, нагадаємо, загалом 6992,982 км, з них сухопутна ділянка складає – 5637,982 км, а морська ділянка – 1355 км безперервно патрулюють військовослужбовці Держаної прикордонної служби України.

Нині у прикордонному відомстві з успіхом запроваджуються європейські стандарти інтегрованого управління кордонами та інші найпередовіші сучасні практики з охорони державного кордону, набирає нових обертів співпраця з НАТО.

Щиросердечно бажаємо всім українським прикордонникам,їх рідним і близьким злагоди, міцного здоров’я, щастя, добробуту, наснаги і нових перемог в ім’я нашої рідної України.