20-22 травня 2019 року на базі Центру профспілкових знань «Basis» у рамках спільного проекту між Профспілкою працівників державних установ України та Профспілкою державних службовців Швеції «Розвиток державного сектору в Україні» відбувся семінар для тренерів тренерської мережі Профспілки працівників «Роль соціальних медіа у профспілковій роботі. Планування профспілкового навчання». Участь у семінарі в якості тренерів взяли колеги з Профспілки державних службовців Швеції Магнус Рунстен та Мікаель Андрессон, які не лише передали теоретичні знання, але найголовніше поділились безцінним досвідом організації профспілкової роботи у шведській профспілці.

DSC 0671 Копировать

DSC 0689 Копировать

DSC 0682 Копировать

Серед тем, які обговорили під час семінару, найважливіші для членів профспілки, та ті які сьогодні стоять у порядку денному роботи європейських профспілок: роль і значення основних профспілкових цінностей, боротьба профспілок за поліпшення умов праці, дотримання робочого часу, ефективне врядування у державному секторі. Колеги поділились досвідом шведських профспілок із залученням інструментів соціальних медіа для вирішення профспілкових завдань, розповіли про організацію успішних компаній із захисту прав працюючих за допомогою соціальних медіа. Окремою частиною семінару стало планування профспілкового навчання та проведення профспілкової роботи з ряду важливих тем: гідна оплата праці, толерантність, повага до особистості тощо. Працюючи у групах, спілкуючись із колегами, учасники не лише озвучували проблеми ,але і спільно знаходили найефективніші шляхи вирішення.

DSC 0747 Копировать

DSC 0708 Копировать

Робота з законодавство з охорони праці Швеції дозволило побачити та зрозуміти, що законодавча база України в цих питаннях є дотичною, головне питання в реалізації та дієвості законів.

DSC 0751 Копировать

DSC 0721 Копировать

DSC 0749 Копировать

DSC 0787 Копировать

DSC 0804 Копировать

Час спілкування та навчання пролетів дуже швидко. З приємністю відзначаємо, що під час роботи до участі у семінарі були залучені нові тренери Профспілки з Донецької, Тернопільської, Одеської, Вінницької областей, які приєднались до тренерської роботи Профспілки. Тож, сподіваємось вже незабаром всі отримані знання будуть включені до нових навчальних модулів базового курсу навчання профактиву, що зробить навчання профспілкових активістів не лише цікавішим, але і більш практично орієнтованим.

Оксана Гузь, Професійна спілка працівників

 державних установ України