Дублін відчинив двері для понад 550 профспілкових активістів з усієї Європи, які приїхали для участі в 10-му Конгресі Європейської федерації профспілок працівників громадського обслуговування (ЕФПОО), який стартував 4 червня.

В ході чотириденних засідань у концертному залі РДС делегати сформулюють, обговорять і приймуть програму дій з побудови справедливого майбутнього.

Цьогорічний Конгрес, який проходить через кожні п’ять років, зосередить свою увагу на необхідності прийняття профспілками на озброєння цифровізації, продовженні боротьби з приватизацією та роботі на основі більш тісної взаємодії зі зміцнення солідарності і посилення впливу профспілок.

Президент Ірландії Майкл Д. Хіггінс і новий заступник Генерального секретаря Європейської конфедерації профспілок (ETUC) Естер Лінч виступили на Конгресі в цей вівторок.

Виступаючи напередодні конференції в Дубліні, співробітник відділу комунікацій та кампаній ЕФПОО Пабло Санчес Центеллас сказав: «Цифровизація несе в собі певний потенціал для позитивного перетворення громадського обслуговування та робочих місць його працівників. Надання більш швидкого і легкого доступу до послуг та розширення участі громадян можна поєднувати з більш якісними робочими місцями, оскільки монотонна праця замінюється виконанням поставлених завдань».

«Нові технології повинні бути під демократичним контролем. Ми бачили вплив на суспільство приватизації та державно-приватного партнерства. Суспільству необхідно контролювати наступ свого майбутнього».

«Ще одна важлива проблема - боротьба за збереження державної власності», - додав він.

Генеральний секретар ЕФПОО Ян Віллем Гаудріан заявив: «Ми боремося за майбутнє для всіх. Профспілки громадського обслуговування знаходяться на передньому краї з тим, щоб забезпечити перехід до більш демократичного суспільства, суспільства, яке піклується про всіх. Попередньою умовою є розширення демократії на робочих місцях, результативні колективні переговори, кваліфіковані і гідно оплачувані працівники громадського обслуговування".

«На Конгресі ми обговоримо, яким чином нарощувати силу профспілок, щоб надати право голосу всім працівникам в Європі при прийнятті рішень, які важливі для нас, наших сімей і наших спільнот».

У роботі Конгресу беруть участь членські організації Європейської федерації профспілок громадського обслуговування, зокрема керівники членських організацій Профспілки працівників атомної енергетики та промисловості України, Профспілки працівників державних установ України, Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України, Профспілки працівників нафтової і газової промисловості України, Профспілки працівників охорони здоров’я України.

За інформацією Департаменту міжнародних зв'язків

Федерації профспілок України