Голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук  взяв участь у 52 засіданні постійного комітету національного та європейського адміністрування (NEA) Європейської федерації профспілок громадського обслуговування, яке відбулось в Брюсселі (Бельгія) з 15 жовтня 2019 року.

изображение viber 2019 10 15 10 33 19a

Серед основних питань порядку денного, які розглянули під час засідання: затвердження плану роботи постійного комітету на 2019-2024 роки з урахуваннями рішень Конгресу у Дубліні; обговорили підсумковий проект оновленого звіту про умови праці в податкових адміністраціях та службах збору податків; стан соціального діалогу на рівні ЄС з питань центральних державних адміністрацій; надання профспілкової підтримки працівникам та службовцям посольств та консульських установ; позиція європейських профспілок по відстоюванню гідних умов праці для працівників пенітенціарної системи.

изображение viber 2019 10 15 10 33 13

Також було розглянуто питання впливу Brexit (виходу Великої Британії із складу ЄС) на умови праці працівників митних та прикордонних служб.

Крім того було проведено вибори керівних органів постійного комітету, а саме голови та заступників. Заступником голови постійного комітету з питань національного та європейського адміністрування було обрано Карін Брюнзель, міжнародного секретаря Профспілки державних службовців Швеції Fackfӧrbundet ST.

изображение viber 2019 10 15 10 33 141

Голова Профспілки Юрій Піжук привітав колегу з обранням та зазначив: «Вже багато років Профспілка працівників державних установ України співпрацює з пані Карін Брюнзель в рамках спільного проекту «Розвиток державного сектору в Україні», а тому впевнені що пані Карін зможе реалізувати багато важливих питань та посилить діяльність комітету в позиції захисту права на гідну працю, рівності, соціального діалогу».

изображение viber 2019 10 15 16 14 52

Оксана Гузь, Професійна спілка працівників

державних установ України