Сьогодні, 13.01.2020 у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, під головуванням заступника Голови Комітету В.Струневича, відбулося засідання робочої групи по вивченню законодавчих ініціатив, порушених в законопроектах, а саме: про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо перерахунку пенсій державним службовцям, працівникам органів місцевого самоврядування та іншим) (реєстр. № 2257), поданому народними депутатами України Шенцевим Д.О., Шпеновим Д.Ю.; про внесення змін до деяких законів України щодо перерахунку пенсій науковим працівникам, державним службовцям, працівникам органів місцевого самоврядування та журналістам (реєстр. № 2257-1) поданому народними депутатами Королевською Н.Ю., Солодом Ю.В.

У засіданні робочої групи брали участь народні депутати, фахівці Мінсоцполітики, Пенсійного фонду України, представник Уповноваженого ВРУ з прав людини, представники громадськості, помічники депутатів.

У роботі засідання також взяли участь в.о. Голови Профспілки Титаренко Н.В. та завідувач відділу виконавчого апарату Профспілки Гурневич В.В.

изображение viber 2020 01 13 16 48 40

Учасниками робочого засідання було обговорено низку питань, зокрема, щодо фінансового забезпечення впровадження зазначених законопроектів, категорій працівників, на яких будуть поширюватись норми закону та інші питання.

Зазначені законопроекти були підтримані учасниками робочої групи.