Майже два місяці українці живуть в умовах небаченого виклику глобального масштабу – поширення пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19). Впровадження заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню COVID-19 кардинальним чином змінило звичний уклад життя та організації праці працівників. Перед роботодавцями і організаціями Профспілки працівників державних установ України постали нові завдання – не тільки організувати ефективну діяльність трудових колективів, але й створити безпечні для життя і здоров’я умови праці працівників.

Для вивчення ситуації та організації подальшої ефективної участі Профспілки працівників державних установ у забезпеченні безпечних робочих місць, дотриманні законодавства про працю під час введення змін, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), Лабораторією розвитку соціального діалогу Профспілки працівників державних установ України було зініційовано та проведено опитування серед профспілкових активістів.

В опитуванні взяли участь 369 респондентів, з них - 73% жінок та 27% чоловіків У складі опитуваних - 204 голови обласних, районних та первинних профспілкових організацій.

Результати дослідження віддзеркалюють ситуацію про:

І. Дії роботодавця щодо заходів із запобігання поширенню COVID-19.

ІІ. Дії організацій Профспілки працівників державних установ України щодо захисту прав працівників в умовах запровадження заходів із запобігання поширенню COVID-19.

ІІІ. Забезпечення засобів індивідуального та колективного захисту.

ІV. Вплив заходів із запобігання поширенню COVID-19 на стан захисту прав працівників та ін..

З результатами опитання ви можете ознайомитись за посиланням https://drive.google.com/open?id=1hOtmE2Xhgez-xg1oSnU6g1BSAXYlk70o та у вкладці "Опитування" офіційного веб-сайту Профспілки.

Професійна спілка працівників

державних установ України