Наразі продовжено організаційну роботу із збору підписів на сайті Верховної Ради України щодо підтримки петиції «Про нерозгляд законопроекту No 268 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (одо окремих питань діяльності професійних спілок)», як такого, що порушує права профспілок в Україні. 

Даний законопроект передбачає суттєве обмеження прав і гарантій діяльності профспілок, чим порушує норми Конституції і окремих законів України, низку конвенцій Міжнародної організації праці. Загальної декларації прав людини, міжнародних пактів про економічні, соціальні і культурні права, про громадянські і політичні права.

У зв'язку з цим просимо ознайомитись з порядоком підписання петиції з покроковими інструкціями, розробленим Департаментом профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями апарату Федерації профспілок України та підписати петицію.

З порядоком підписання петиції з покроковими інструкціями можна ознайомитись за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1Xk8zr5pE0HzHGtT_X56qYe2pANmUZsPk/view?usp=sharing

Підписати петицію за лінком: https://itd.rada.gov.ua/services/Petition/Index/7610?aname=published