Для Профспілки працівників державних установ України питання захисту трудових прав державних службовців та забезпечення гідних умов праці та проходження служби в органах державної влади – завжди знаходяться на першому місці порядку денного.

23 червня з нагоди відзначення Дня державної служби Голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук зустрівся з народним депутатом України Сергієм Рудиком, щоб обговорити низку питань, які є на державній службі та потребують нагального вирішення. Зокрема, головою Профспілки було зазначено, що реформа державної служби, яка відбулась в країні, не була підкріплена реформою оплати праці державних службовців, що є надзвичайно важливою складовою для забезпечення гідних умов праці державних службовців. Адже, дискутуючи про відповідальність та прозорість державної служби, маємо не забувати про умови праці. Разом з народним депутатом обговорили проблеми, що виникли із скороченням державних службовців та подальшою долею людей, які потребують соціального захисту та працевлаштування. Одним із найважливіших питань розмови, – це відновлення соціальної справедливості у питаннях пенсійного забезпечення для державних службовців, які вийшли на пенсію до 2016 року. З моменту прийняття нового закону, який позбавив державних службовців права на перерахунок пенсій, Профспілка працівників державних установ України неодноразово зверталася до Голови Верховної Ради України, комітету ВРУ з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, Уповноваженого ВРУ з прав людини, народних депутатів, уряду щодо необхідності врегулювання питання перерахунку пенсій, призначених відповідно до статті 37 Закону України «Про державну службу» від 16.12.1993 р. № 3723-ХІІ (далі – Закон 1993 року), які вийшли на пенсію до 01.05.2016 року.

20200623 134043

         За результатами зустрічі з усіх питань досягли спільних точок зору щодо подальших кроків та продовження співпраці. Враховуючи гостроту порушеного питання та з метою забезпечення конституційної гарантії на належне пенсійне забезпечення для державних службовців, Профспілка звернулась з проханням до народного депутата України, особисто долучитися до вирішення зазначеної проблеми у порядку законодавчої ініціативи.

         Користуючись нагодою Голова Профспілки привітав народного депутата України Рудика Сергія Ярославовича з обранням представником Федерації Профспілок України у Верховній Раді України. Бажаємо Сергію Ярославовичу плідної роботи та сподіваємось на співпрацю у питаннях захисту трудових прав спілчан! Навзаєм Сергій Ярославович привітав всіх спілчан з професійним святом – Днем державної служби України та висловив готовність всіляко підтримувати Профспілку у відстоюванні гідних умов праці для державних службовців.

Оксана Гузь, Професійна спілка працівників

державних установ України