vebinar

 

  28 серпня п.р. відбувся Субрегіональний технічний вебінар «Ефективні практики дистанційної роботи», організований і проведений Департаментом умов паці та рівності Міжнародної організації праці. зокрема керівником Групи з умов праці Джоном Мессенджером. У роботі вебінару брали участь працівники виконавчого апарату Профспілки.

   

     У ході заходу приділялася увага питанням забезпечення добробуту і продуктивності працівників: управління ефективністю роботи, яке має ґрунтуватися на діалозі і співпраці між керівництвом і працівниками; забезпечення ефективної комунікації між дистанційними працівниками; умов організації дистанційної роботи, зокрема місця роботи, відшкодування витрат, пов’язаних з віддаленою роботою, будь-яких змін в договорах і процедур повідомлення в разі виникнення перешкод для виконання роботи, хвороби або нещасного випадку на роботі; охорони праці, а саме зобов’язання роботодавця забезпечити охорону і безпеку праці працівників відповідно до законодавства та колективних договорів тощо.

      Крім того, Джон Мессенджер надав відповідь на запитання учасників вебінару, зокрема щодо міжнародного досвіду застосування дистанційних умов праці у державній службі та адаптування його в Україні після карантину.

IMG 20200828 124929 01

    За його словами, дистанційна робота на державній службі є досить поширеною, наприклад, на рівні федеральних відомств Америки. Там діє спеціальний Закон про розширення дистанційної праці. Цей закон запровадив регулярний режим дистанційної праці, відповідно до якого федеральні працівники повинні працювати один день на тиждень дистанційно, хоча вони можуть це робити і частіше. Все залежить від конкретного федерального відомства, яке розробляє свої правила і практики.

     Водночас, Джон Мессенджер зазначив, що Україна має розробити власну політику дистанційної роботи. Розробити конкретні норми такої роботи для кожного відомства, тому, що у кожного є свої задачі та своє направлення в роботі.

    Також на вебінарі розглядались питання стосовно цифровізації та майбутнього дистанційної роботи після закінчення пандемії.

Відеозапис вебінару можна переглянути за посиланням:

https://www.facebook.com/100001716957400/videos/3331219056945293/?extid=bTwDXm6f8Dn6y4yG

 

Професійна спілка працівників

державних установ України