16 серпня 2020 року в онлайн-форматі ZOOM-конференції відбулось 23 засідання Північно-Східного Європейського округу Європейської федерації профспілок громадського обслуговування.

IMG 0354

Зустріч пройшла під головуванням Юрія Піжука,Голови Профспілки працівників державних установ України, голови Північно-Східного Європейського округу ЄФПГО.

IMG 0371

На зустрічі було заслухано звіт Генерального секретаря ЄФПГО Яна Вільяма Гаудріана про роботу ЄФПГО з моменту останнього засідання, реакцію організації на пандемію COVID-19 та основні пріоритети подальшої роботи.

Свої доповіді про профспілкові заходи стосовно реакції на пандемію та роботу профспілок щодо протидії поширенню COVID-19 представили учасники зустрічі з Вірменії, Естонії, Грузії, Латвії, Литви, Польщі.

Інформацію про ситуацію в Україні та роботу профспілки під час пандемії було представлено головою Профспілки працівників державних установ України Юрієм Піжуком, головою Профспілки працівників охорони здоров’я  Вікторією Коваль та головою Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України Олексієм Романюком. Результати опитування «Стан дотримання прав працівників в умовах введення змін, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» представила Оксана Гузь, яка входить до складу виконавчого комітету Молодіжної мережі ЄФПГО, зокрема групи з комунікації та проведення кампаній Молодіжної мережі ЄФПГО.

IMG 0384

Друга частина засідання була присвячена обговоренню питань рекрутингу, профспілкового органайзингу, колективно-договірного регулювання та гідної заробітної плати, які у вигляді презентації були представлені Агнешкою Гінарару (Румунія), Мілошом Влаісавлевічем (Хорватія) та. Річардом Пондомом (Бельгія) відповідно.

Також про роботу молодіжного крила округу доповіла Аліна Танкеліун (Литва). За результатами обговорення було досягнуто домовленостей щодо проведення спільних вебінарів для профспілкової молоді округу.

 

Профспілка працівників 

державних установ України