2-3 грудня в Україні відбувся міжнародний онлайн-форум «ЛЮДСЬКИЙ КАПІТАЛ – 2030» на якому обговорили питання визнання самоосвіти в Україні через мережу кваліфікаційних центрів, освітній безвіз – визнання українських дипломів у ЄС та перехід України на професійні стандарти в яких прописані всі необхідні вміння і компетентності працівника. 

forunhumancapital

«Розвиток людського капіталу має стати ключовим пріоритетом держави для забезпечення конкурентоздатності української економіки на світовому рівні. Переконаний, що Верховна Рада України буде підтримувати всі законодавчі ініціативи, що стосуються розвитку людського капіталу та розбудови національної системи кваліфікацій, які спрямовані на благо Української держави», – наголосив голва Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Організатором форуму є Національне агентство кваліфікацій (НАК) спільно з Кабінетом Міністрів України, Міністерством економіки України, Міністерством освіти і науки України, Міністерством соціальної політики України, Спільним представницьким органом репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок, Спільним представницьким органом сторони роботодавців на національному рівні.