ЦК Профспілки розглянув проект наказу Міністерства соціальної політики України «Про внесення змін до наказу Міністерства соціальної політики України від 22 березня 2017 року № 447» (далі-проект), що зайшов на погодження до Профспілки.

Метою проекту наказу, згідно пояснювальної записки до нього, є впорядкування посадових окладів працівників державної служби зайнятості (далі - працівники).

Водночас не зрозуміло, як на «впорядкування посадових окладів» вплине зміна редакції пункту 3 наказу Міністерства соціальної політики України від 22 березня 2017 року № 447 (далі – наказ) щодо розмірів надбавки за вислугу років.

ЦК Профспілки підтримує позицію розробника стосовно розширення категорії працівників, яким буде встановлюватися надбавка за вислугу років, а саме, що мають стаж роботи у державній службі зайнятості, а також стаж роботи, який зараховується до стажу державної служби згідно з чинним законодавством, понад один рік, у розмірі 5% посадового окладу.

У той же час, ЦК Профспілки категорично проти звуження права працівників на отримання відповідної надбавки, шляхом вилучення розробником із наказу діючої норми, яка  дає право працівникам на отримання надбавки, що мають стаж роботи 15років у розмірі 25 % та 20 років у розмірі 30% посадового окладу.

Крім того у проекті наказу вбачається різний підхід до встановлення посадових окладів працівників. Так, посадовий оклад економіста, бухгалтера, юрисконсульта, аудитора, інженера (за спеціалізацією), програміста, фахівця з питань зайнятості, фахівця з профорієнтації, фахівця з аналізу ринку праці, документознавця, інспектора (з дипломом спеціаліста), фахівця із зв'язків з громадськістю та пресою, консультанта: провідного, І та ІІ категорій районного, консультанта ІІ категорії обласного рівнів залишився без змін. Посадовий оклад провідного консультанта обласного рівня збільшився на 400 грн., консультанта І категорії лише на 150 грн.  Тоді як у зазначених категорій працівників Центрального апарату посадові оклади збільшені від 1300 грн. до 1600 грн. Такий підхід до встановлення посадових окладів є неприйнятним і визвав справедливе  обурення від працівників нижчої ланки районного та обласного рівнів.

Нагальна необхідність реформування оплати праці ставить перед нами завдання закріплення в нормативно-правових актах норм, які б забезпечили частку посадового окладу в структурі заробітної плати не менше ніж 70%. Натомість розробником пропонується збільшення заробітної плати працівникам за рахунок премії, що буде продовжувати регулювання їх заробітної плати у ручному режимі. В черговий раз гарантована частка заробітної плати є залежною від людського фактору,  що також є неприйнятним.

З урахуванням зазначеного, ЦК Профспілки не погоджує проект наказу Міністерства соціальної політики України «Про внесення змін до наказу Міністерства соціальної політики України від 22 березня 2017 року № 447» та рекомендує його доопрацювати.