Сьогодні під головуванням Голови Профспілки Юрія Піжука та  заступника начальника Департаменту поліції охорони Сергія Гончарова відбулось підбиття підсумків виконання норм Галузевої угоди між Департаментом поліції охорони та Профспілкою працівників державних установ України на 2015-2018 роки. Від профспілкової сторони у робочому засіданні взяли участь заступник Голови Профспілки Наталія Титаренко, завідувач відділу соціально-економічного захисту членів Профспілки Валентина Гурневич. Також у робочому засіданні взяв участь представник трудового колективу Департаменту поліції охорони Сергій Кіфорук.

Голова Профспілки окреслив досягнуті департаментом високі показники щодо захисту трудових прав працівників поліції охорони. Так, станом на 31.12.2017 року виконуються 75 пунктів Галузевої угоди.

Водночас, 3 пункти виконується лише частково. Зокрема, є установи, де не в повній мірі вживаються заходи щодо своєчасного проведення атестації робочих місць за умовами праці працівників, зайнятих у шкідливих умовах праці, для встановлення їм права на пільги та компенсації. В управліннях Херсонської та Чернігівської областей зобов’язання щодо надання працівнику матеріальної допомоги на оздоровлення, у зв’язку з щорічною відпусткою, виконується частково.

Щомісячні відрахування профспілковим організаціям не менше ніж 0,3 відсотка місячного фонду оплати праці на культурно-масову, фізкультурну та оздоровчу роботу в управління Чернігівської області виконується частково, а в управліннях Херсонської та Черкаської областей - не виконуються

У свою чергу заступник начальника Департаменту поліції охорони Сергій Гончаров  запевнив, що зазначені розбіжності буде враховано у подальшій роботі.

Профспілкова сторона запропонувала внести зміни до Галузевої угоди для покращення умов оплати праці працівників Департаменту поліції охорони. А саме - встановити надбавку до посадового окладу у розмірі до 50% посадовим особам кадрового підрозділу, що ведуть військовий облік призовників і військовозобов’язаних.