Згідно зі статтею 39 Закону України від 10 грудня 2015 року № 889-УШ «Про державну службу» (далі - Закон № 889) державним службовцям, які займають посади державної служби категорії «Б», присвоюються 3, 4, 5, 6 ранг. Державним службовцям, які займають посади державної служби категорії «В», присвоюються 6, 7, 8, 9 ранг.

Ранги державних службовців присвоюються одночасно з призначенням на посаду державної служби, а в разі встановлення випробування - після закінчення його строку. Державному службовцю, який вперше призначається на посаду державної служби, присвоюється найнижчий ранг у межах відповідної категорії посад.

Черговий ранг у межах відповідної категорії посад присвоюється державному службовцю через кожні три роки з урахуванням результатів оцінювання його службової діяльності;

Отже, після набрання чинності Законом № 889, зміна назви посади державної служби не перериває перебіг терміну для присвоєння чергового рангу державному службовцю, який обіймає цю посаду.

Перебіг згаданого терміну також не переривається в разі переведення державного службовця на іншу посаду державної служби в межах відповідної категорії посад.