Сьогодні, 08.12.2020 у Комітеті Верховної Ради з питань бюджету, відбулося перше засідання робочої групи щодо врегулювання питання осучаснення пенсій державним службовцям, яким пенсійне забезпечення призначене відповідно до норм Закону України «Про державну службу» № 3723 від 16.12.1993 року.

IMG 1a90ab56c8edfbe21ad69b5701e66a61 V

Захід проводила народний депутат України Анна Пуртова. В ньому брали участь представники Офісу Президента, Секретаріату Верховної Ради України, Комітетів Верховної Ради України з питань бюджету й з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Міністерства соціальної політики України, Пенсійного фонду України, Профспілки працівників державних установ України, пенсіонери державної служби.  

Від профспілки у робочій групі приймали участь Голова Профспілки Юрій Піжук та завідувач відділу виконавчого апарату Профспілки Валентина Гурневич.

У ході обговорення зазначеного питання, учасниками робочої групи розглядалися законопроекти про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо перерахунку пенсій державним службовцям, працівникам органів місцевого самоврядування та іншим) за реєстр. № 2257 та про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перерахунку пенсій науковим працівникам, державним службовцям, працівникам органів місцевого самоврядування та журналістам за реєстр. № 2257-1.

IMG c208ca3ce012e0d90f98540ca9c7bc6e V

Голова Профспілки наголосив, що для подальшої, результативної роботи необхідно визначити:

  • реальну кількість пенсіонерів (держслужбовців), які вийшли на пенсію до 01 травня 2016 р, станом на 01.12.2020;
  • потребу в коштах для перерахунку (осучаснення) пенсій зазначеній категорії пенсіонерів;
  • винесення законопроектів до сесійної зали Верховної Ради України.

В рамках робочої групи її учасники звернулися до представника Пенсійного фонду України з проханням зробити відповідні розрахунки. Після їх отримання, робоча група продовжить свою роботу.

 

Профспілка працівників

державних установ України