Розпочали проект!

“Розширення прав і можливостей молодих працівників профспілкового руху України” саме таку назву має новий проект для профспілкової молоді, який реалізується Профспілкою працівників державних уставнов України разом з Профспілкою державних службовців Швеції Fackforbundet ST.

З 14 по 16 червня в місті Кам’янець Подільський відбувся перший захід в рамках проекту.

На початку заходу з вітальним словом до учасників звернувся голова Профспілки Юрій ПІЖУК, а також наші колеги та партнери Карін БРЮНЗЕЛЬ, міжнародний секретар Профспілки працівників державних службовців Швеції, Лана ВІЛЛЕБРАНД, програмний менеджер Union to Union, Kароліна фон ШАНТС, головний програмний менеджер департаменту Європи та Латинської Америки Шведської агенції з питань міжнародного розвитку та кооперації SIDA, Олег СКОВОРОДНІКОВ, голова Федерації профспілок Хмельницької області.

proektkamianets140620231 proektkamianets140620234

Представники профспілкової молоді Вінницької, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей разом з тренерами протягом днів заходу працювали над наступними питаннями:

♦ що таке профспілка та яке законодавче регулювання її діяльності

♦ як створити первинну профспілкову організацію

♦ про трудове законодавство військового часу та його практичні аспекти

♦ про колективний договір, як законний інструмент захисту трудових прав працівників

♦ як комунікувати з членами профспілки та профактивом,  та які інформаційні технології та канали комунікації краще використовувати

♦ про особливості комунікації в процесі організації роботи молодіжної ради

♦ міжнародний досвід організації профспілкової роботи.

proektkamianets140620236 proektkamianets140620239

Також учсаники заходу мали змогу разом з головою Профспілки поговорити і про перспективні вектори розвитку Профспілки працівників державних установ України.

Хочемо щиро подякувати нашим тренерам та спікерам: Олені БРИЖ , тренерці Профспілки, Оксані ГУЗЬ, проектній менеджерці Профспілки працівників державних службовців Швеції, Павлу ОЛЕЩУКУ, керівнику прес-служби Атомпрофспілки,  Вадиму ШЕВЧУКУ, адвокату, Георгію Сандулу, директору ГО «Трудові ініціативи» та Інні Кудінській, юристці «Трудові ініціативи», Світлані Ліщук, голові первинної профспілкової організації співробітників та студентів ЗВО «Подільський державний університет» за ваші знання, працю та натхнення, якими ви поділились з нашими учасниками.

proektkamianets140620237       proektkamianets140620235

 

proektkamianets140620238  proektkamianets1406202310

Щира вдячність і нашим колегам з Fackforbundet ST та Union to Union, за те що ви підтримуєте нашу молодь і робите свій вклад в розвиток профспілкового руху нашої країни, особливо в такий складний час війни.

Та найбільша вдячність нашій молоді! Дякуємо за ваш час та бажання розвиватись. Сподіваємось разом з Профспілкою ми зробимо багато добрих справ для молодих працівників в країні і разом зруйнуємо стереотипи щодо інституту профспілок.

proektkamianets140620233  proektkamianets1406202312

А ми рухаємось далі, адже попереду нас чекають заходи для молоді в інших регіонах.

 

Голова Молодіжної ради Профспілки

Іванна Храпко